Quinoa cherry break

1 persoon
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g quinoa
  • 225 ml sojamelk
  • 30 g rozijnen
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 20 g amandelen
  • rasp en sap van ¼ limoen
  • ½ eetlepel gebroken lijnzaad
  • 5 kersen, gewassen en ontpit
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • ¼ eetlepel kokosvet
  • ½ eetlepel rijststroop

Bereiden

Doe de quinoa in een pan en overgiet met de sojamelk. Kook de quinoa al roerend in ongeveer vijftien tot twintig minuten gaar (test even of het gaar is door op wat quinoa te kauwen).

Voeg de laatste vier minuten de rozijnen en het vanillepoeder toe. Zet het vuur uit en laat de quinoa even afkoelen (ongeveer vijf minuten).

Hak ondertussen de amandelen in grove stukken en rooster ze licht in een koekenpan.

Roer amandelen, limoenrasp en -sap, lijnzaad, kersen, kokosrasp en kokosvet door de quinoa en besprenkel met wat rijststroop.

Variatietip

Voeg 1 eetlepel geweekte gojibessen aan de pap toe (week ze daarvoor vijf minuten in wat warm water en giet af) na het koken. Gebruik 1 kleine eetlepel kokosbloemsuiker in plaats van rijststroop. Vervang de kersen door bramen of frambozen. Gebruik in plaats van sojamelk haver-, rijst- of amandelmelk.

Opmerking

Dit zomerse schaaltje krachtvoer zit boordevol vezels, onverzadigde (dus goede) vetten, en de mineralen calcium, ijzer, magnesium en fosfor.

Kookboek

Het recept 'Quinoa cherry break' is afkomstig uit het kookboek...

Plant power

In dit boek onthult Lisette 96 van haar favoriete ecofabulous recepten, waarmee je als vegan, vegatariër of flexitariër elke dag eindeloos kunt variëren... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Quinoa tips