Quinoa met daikon en geroosterde bietjes
bereiden
Ingrediënten
- 8 rode bietjes
- 1 koffielepel olie
- 120 g quinoa
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 teentje knoflook
- 1 daikon (witte rammenas), in flinterdunne plakjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- ½ bosje peterselie, gesnipperd
- 120 g feta
- 1 koffielepel honing
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de bietjes in een ovenschaal en besprenkel ze met de olie. Dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in het midden van de oven. Laat de bietjes afkoelen, pel ze en snijd ze in stukken.
Kook intussen de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Meng een eetlepel olijfolie met een halve eetlepel rodewijnazijn. Pers er de knoflook bij en meng het door de warme quinoa.
Verdeel de quinoa over vier borden. Meng de daikon met de bietjes, de sjalot en de peterselie. Verbrokkel de feta. Doe de groenten en de kaas bij de quinoa. Meng de rest van de olijfolie en de azijn met de honing. Druppel de dressing over de salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Quinoa met daikon en geroosterde bietjes' is afkomstig uit het kookboek...
Omdat het werkt!
diverse auteurs
In dit boek kom je te weten waarom en hoe onze omgeving je hersenen voortdurend aanspoort om meer te eten dan je nodig hebt. En we geven je maar liefst
... lees verder © Uitgeverij Lannoo