Radicchio salade met guanciale, walnoot en gepocheerd ei
bereiden
Ingrediënten
- 16 dunne reepjes guanciale (gedroogde varkenswangspek) of bacon
- 8 eieren
- 3 eetlepels wittewijnazijn
- 300 g witlof
- 300 g Treviso radicchio of roodlof
- 150 ml vinaigrette
- 12 halve walnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan
- olijfolie
Bereiden
Bak de guanciale 2 minuten aan iedere kant in een koekenpan op hoog vuur. Laat de guanciale uitlekken op keukenpapier, laat het spek afkoelen en zet het aan de kant.
Pocheer de eieren in water en azijn in een steelpan en zet ze aan de kant.
Snijd de onderkant van de stronken wit- en roodlof om de bladeren los te maken, maar laat de bladeren heel. Was de wit- en roodlofbladeren en doe ze in een saladekom.
Schenk de vinaigrette over de wit- en roodlof en hussel. Voeg de walnoten en guanciale toe. Besprenkel de salade met een beetje olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de gepocheerde eieren op de salade en dien hem direct op.
Opmerking
Treviso radicchio is niet overal verkrijgbaar maar beslist de moeite waard. Kijk eens op de plaatselijke boeren- of biologische markt, of online. We garanderen je dat deze salade waanzinnig goed is!
Kookboek
Het recept 'Radicchio salade met guanciale, walnoot en gepocheerd ei' is afkomstig uit het kookboek...
Big Mamma's Cucina Popolare
Big Mamma
'Big Mamma's Cucina Popolare' biedt meer dan 130 makkelijk te bereiden en verrassende recepten: echte klassiekers maar wél met een moderne twist uit de Italiaanse keukens van restaurantgroep Big Mamma. De Italiaanse chef-koks van Big Mamma
... lees verder © Good Cook