Radicchio in zoetzuur
bereiden
Ingrediënten
- 2 uien, in ringen
- olijfolie
- 1 laurierblad
- 25 g rozijnen, geweld in warm water
- 50 ml appelazijn of wittewijnazijn
- 2 kropjes radicchio (bittere rode sla), liefst de langwerpige (radicchio tardivo)
- om te serveren
- 30 g pijnboompitten, 10 minuten geroosterd op 150 °C
- 2 eetlepels bladpeterselie, gehakt
Bereiden
Fruit de uien met het laurierblad en een snufje zout ongeveer 30 minuten heel langzaam in een flinke scheut olijfolie. Ze mogen nauwelijks kleuren maar moeten zoet en geurig worden.
Voeg de uitgelekte rozijnen, azijn en een scheutje water toe en laat nog 3 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm intussen de oven voor. Snijd de radicchio in vieren. Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Leg de radicchio erin en bestrooi met zout en peper. Zet 15 minuten in de oven.
Leg de radicchio op een schaal en giet het hete uienmengsel erover. Laat minstens een paar uur staan.
Bestrooi voor het serveren met de pijnboompitten en bladpeterselie. Serveer op kamertemperatuur.
Kookboek
Het recept 'Radicchio in zoetzuur' is afkomstig uit het kookboek...
De bijbel van de Italiaanse keuken
Maud Moody, Nina Bogaerts & Leonardo Pacenti
In 'De bijbel van de Italiaanse keuken' laten Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti - van restaurant Toscanini in Amsterdam - de oneindige mogelijkheden van de Italiaanse keuken zien. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld