Gefermenteerde rodekool met appel en wortel
bereiden
Ingrediënten
- 1 kleine rodekool van ongeveer 1 kg
- 2 wortels
- 1 appel
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 3-4 laurierblaadjes, gebroken
- 8 jeneverbessen
- 15 g zout per kg gesneden groenten
Bereiden
Was de groenten goed en verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern.
Rasp in de grote kom de ongeschilde wortels en de appel op de kleine ogen van de mandoline. Snijd de kool in dunne reepjes. Voeg het mosterdzaad, de gebroken laurierblaadjes en de jeneverbessen toe aan de gesneden groenten en appel.
Weeg de gesneden groenten en voeg 15 g zout per kilogram gesneden groenten toe. Begin met het kneden van de groenten en appel. Stop met kneden zodra je genoeg sap hebt verzameld en je handpalmen bedekt zijn met het sap van de groenten. Vul de pot op met het mengsel van geknede groeten en de sappen en laat het fermenteren.
Extra benodigd
Mandoline, weckpot
Kookboek
Het recept 'Gefermenteerde rodekool met appel en wortel' is afkomstig uit het kookboek...
Fermentista
Marta & Joanna Klejman
In 'Fermentista' delen Marta en Joanna Klejman graag hun kennis over de kunst en voordelen van fermenteren. Ze leggen de basisrecepten helder en duidelijk uit, zodat iedereen er direct mee aan de slag kan. Daarnaast presenteren ze
... lees verder © Uitgeverij Lannoo