Gebakken schorseneren

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 bundeltje schorseneren
  • 1 citroen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • een paar toefjes peterselie, fijngehakt

Bereiden

Maak de schorseneren schoon, snijd ze in stukken en leg ze in een kom water met citroensap.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de schorseneren tot ze zacht en goudbruin zijn. Strooi er zout, peper en gehakte peterselie over.

Geef de gebakken schorseneren bij vlees of dien ze op als (onderdeel van een) salade. (Je zult moeten toegeven dat ze veel lekkerder zijn dan de kapot gekookte schorseneren van vroeger!)

Kookboek

Het recept 'Gebakken schorseneren' is afkomstig uit het kookboek...

Vergeten groenten

Keda Black

Groenten van vroeger, zoals aardpeer, schorseneren en pastinaak, zijn bezig aan een comeback! Knollen, bladeren, pompoenen en speciale koolsoorten duiken... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Schorseneren recept tips

Reacties op dit recept

  • FredoEcht erg lekker gecombineerd met paddenstoelen en een overheerlijke aardappel-knolselderij puree.

    reageren