Gegrilde little gem met anjovis
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 12 verse ansjovisfilets, schoongemaakt
- citroensap (voldoende om de visjes onder te zetten)
- 2 little gem (½ per persoon)
- 4 eetlepels korianderpersillade
Bereiden
Leg de ansjovisfilets in een schaal, bestrooi met zout en voeg net zoveel citroensap toe tot ze onderstaan. Zet 1 uur in de koelkast.
Gril de little gem op een hete grillplaat of boven open vuur. Schep de persillade erover en leg de visjes erbovenop.
Persillade
Een persillade is niet meer dan een mengsel van verse kruiden met knoflook en goede olijfolie - en zout natuurlijk. Traditioneel wordt het gemaakt met (blad)peterselie ofwel persil. De verhoudingen zijn ongeveer 100 ml olijfolie, 150 g fijngehakte verse kruiden, ½ theelepel zout en 5 fijngehakte tenen knoflook.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde little gem met anjovis' is afkomstig uit het kookboek...
Cuisine Carine
Karin Gaasterland
Dit boek is voor mensen die van het leven houden, niet op dieet zijn en inspiratie uit het kleine halen. Een boek dat je naar je eigen hand kunt zetten. Ruiken, proeven, proberen. Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn om verrassend te smaken
... lees verder © Carrera Culinair