Gegrilde sla met Griekse topping van tomaat, bonen en feta
bereiden
Bevat per portie
363 kcal
Ingrediënten
- 800 g little gem, gehalveerd
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 g gekookte limabonen, afgespoeld en uitgelekt
- 500 g gekleurde mini-tomaten, gehalveerd
- 20 g verse dille, fijngehakt
- 1 biologische citroen, sap en rasp
- 200 g feta, verkruimeld
Bereiden
Houd ½ eetlepel olijfolie apart en bestrijk het snijvlak van de slahelften licht met de resterende olie met behulp van een kwastje. Verhit een grillpan tot loeiheet en rooster de sla in circa 2 minuten goudbruin op het snijvlak. Leg op een schaal.
Meng de ½ eetlepel olijfolie met de bonen, tomaten, dille, de helft van het citroensap en de helft van de feta door elkaar tot een salade. Garneer de gegrilde sla met het resterende citroensap, de feta en citroenrasp en serveer met de salade.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde sla met Griekse topping van tomaat, bonen en feta' is afkomstig uit het kookboek...
In 20 minuten van XL naar S
Mieke Kosters
Afvallen met pasta's, pizza's, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker en effectiever dan knagen op kanariezaad, tarwegras of ander... lees verder
© Uitgeverij Carrera