Geroosterde sla
bereiden
Ingrediënten
- 1 krop romaine sla
- zonnebloemolie of arachideolie
- voor de dressing
- 3 ansjovis, fijngeprakt
- het sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- voor erbij
- 1 gekookt of gepocheerd ei
- handvol kerstomaatjes
Bereiden
Snijd 1 krop romaine (sla) in kwarten of doormidden, afhankelijk of je een grote krop hebt of de babyvariant.
Laat in een grill- of koekenpan zonnebloem- of arachideolie goed heet worden en leg de parten sla op de zijkant erin. Rooster tot er donkere randjes verschijnen en keer tot alle kanten goed geroosterd zijn.
Schenk een dressing van 3 fijngeprakte ansjovisjes, het sap van 1 citroen, 4 eetlepels olijfolie, zout en peper over de slaparten op het bord. 1 gekookt of gepocheerd ei erbij geeft wat meer body aan het gerecht en een hand kerstomaatjes zorgt voor frisheid.
Deze sla kan ook op de barbecue worden bereid, dan krijgt-ie een heerlijke rooksmaak.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde sla' is afkomstig uit het kookboek...
Zonder fratsen
Anita Witzier
Gewoon lekker en gezond eten zonder je blind te hoeven staren op trends, hypes en superfoods, die van eten een heilig moeten maken. Niet te veel van alles, niet meer, niet minder. Bijna belachelijk in z'n eenvoud. Oftewel: zonder fratsen
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia van Osnabrugge