Stamppot veldsla met Amsterdamse uitjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 190 g Amsterdamse uitjes
- 500 g veldsla
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml volle melk
- gezouten roomboter
Bereiden
Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
Laat de Amsterdamse uitjes uitlekken en snijd ze in vieren. Bak de Amsterdamse uitjes goudbruin in een koekenpan met de olijfolie.
Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Meng de veldsla en de gebakken Amsterdamse uitjes door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Kookboek
Het recept 'Stamppot veldsla met Amsterdamse uitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Stamppotbijbel
Werner Drent
Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in 'Stamppotbijbel' de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Van klassiekers als hutspot en boerenkool tot 'moderne stamppotten' als komkommer-muntstamppot
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia Leliveld