Nigella Lawson: geroosterde spruitjes met rozemarijn
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels (30 ml) met knoflook gearomatiseerde olie
- 1 theelepel verse, fijngehakte rozemarijnnaaldjes
- geraspte schil van 1 onbehandelde citroen (het sap desgewenst)
- 500 g kleine spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd
- 2 eetlepels (30 ml) geraspte pecorino of Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de oven tot 220 °C / gasovenstand 7.
Giet de knoflookolie in een ondiepe braadslee, doe er de gehakte rozemarijn, fijn geraspte citroenschil, en dan de gehalveerde spruitjes in. Verdeel als zo goed mogelijk in de braadslee en zet de braadslee dan 20 minuten in de oven.
Proef (wees voorzichtig, brand je mond niet) om te controleren of de spruitjes gaar zijn - hoewel een beetje weerstand (in dit geval) geen slechte zaak is. Rooster ze anders nog 4-5 minuten. Haal de braadslee uit de oven.
Doe de spruitjes in een verwarmde schaal, strooi er de pecorino over en hussel goed voordat je er zout en peper naar smaak aan toevoegt. Mocht je er wat citroensap van de citroen waarvan je de schil eerder raspte, aan toe willen voegen, doe dat dan.
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: geroosterde spruitjes met rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek...
Nigellissima
Nigella Lawson
In 'Nigellissima' viert Nigella de Italiaanse keuken: eerlijk, simpel maar heerlijk eten dat van je dagelijkse maaltijd een feestje zonder gedoe maakt. Hoewel Nigella... lees verder
© Uitgeverij ContactSpruitjes tips
Reacties op dit recept
- Loes Erg lekker. Een aan te bevelen recept.
- Joyce Ook zonder knoflook erg lekker! Zeker een aanrader!
- Alexandra Super lekker!!!
- Marlies Super lekker, alleen waren de spruitjes iets te zacht, dus misschien voortaan minder lang in de oven (10 minuten).
- Rita Lekker, heb een mooi stuk pecorino dus dit komt o.a. het weekend op tafel.
- casper Kan inderdaad iets minder lang, erg lekker.
- Anna Bij mij waren 20 minuten te kort.