Gesmoorde spruitjes met sjalotjes en spekjes
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
130 kcal
6 g eiwit
12 g vet
8 g koolhydraten
Ingrediënten
- 800 g spruitjes
- 6 sjalotjes
- 25 g boter
- 2 theelepels kerriepoeder
- 50 g magere spekblokjes, bacon of hamreepjes
Bereiden
Maak de spruitjes schoon en kruis het stronkje goed in. Halveer de sjalotjes, snijd grote sjalotjes in vieren.
Smelt de boter in een braadpan en schep het kerriepoeder erdoor. Voeg de spruitjes, sjalotjes en spekjes toe en fruit ze heel even aan.
Zet het deksel op de pan en smoor de spruitjes in ca. 15 minuten heel zachtjes gaar. Schep ze heel regelmatig om, voeg eventueel een scheutje water toe. Neem de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Lekker hij konijn of kip.
Het recept 'Gesmoorde spruitjes met sjalotjes en spekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: HandmadePictures | Shutterstock.com
Spruitjes tips
Reacties op dit recept
- liesbeth Gisterenavond op deze manier de spruitjes klaargemaakt. Heerlijk. Zal hier zeker meer gegeten gaan worden.
-
Els
Heerlijk recept, maar ik kook in het vervolg de spruitjes vijf tot tien minuten voor.
- Bonkie Niet goed gestoofd dus...
- Herman Ook bij mij waren de spruitjes niet gaar na 15 minuten!
- Ger Wel even proeven na 15 minuten, dan kan je altijd nog besluiten om ze iets langer te stoven.
- diane Ook lekker met chorizo!
- diena Voor de vegetariƫrs is dit recept denk ik ook lekker met noten of zaden...
- Marijke Ga het zeker maken.
- Robert Delicaat met de curry in de achtergrond, ga ik meer maken!
-
Winston
Wat zeker helpt bij het 'voorgaren' van spruitjes is om ze een hele korte tijd met een weinig water in de magnetron te zetten (750-800W). Ze blijven groen en knapperig. Daarna kun je stoven, maar pas op dat ze niet papperig worden.
- Jan-Willem Hoeveel minuten is: even een korte tijd?
- Stevenie Ik heb het recept precies gevolgd zoals het er staat, maar dan alles bereid in de slowcooker . Direkt in de pan boter met de kerrie gesmolten en toen alles erin en even geroerbakt, daarna een uur op hoge,en dan nog een half uur op lage stand, resultaat, goede bite,en gaar! Het was verrukkelijk.
- Bert Dit recept met spruitjes en kerrie was heerlijk. Leuke recept voor nog eens te maken.
- jo De spruiten 3 min in kokend water voorkoken. Daarna onder koud water afblussen en vervolgens op laag vuur smoren. Alle smaken blijven behouden.