Gesmoorde spruitjes met sjalotjes en spekjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 130 kcal
  • 6 g eiwit
  • 12 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 800 g spruitjes
  • 6 sjalotjes
  • 25 g boter
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 50 g magere spekblokjes, bacon of hamreepjes

Bereiden

Maak de spruitjes schoon en kruis het stronkje goed in. Halveer de sjalotjes, snijd grote sjalotjes in vieren.

Smelt de boter in een braadpan en schep het kerriepoeder erdoor. Voeg de spruitjes, sjalotjes en spekjes toe en fruit ze heel even aan.

Zet het deksel op de pan en smoor de spruitjes in ca. 15 minuten heel zachtjes gaar. Schep ze heel regelmatig om, voeg eventueel een scheutje water toe. Neem de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Lekker hij konijn of kip.

Bron

Het recept 'Gesmoorde spruitjes met sjalotjes en spekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: HandmadePictures | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (32 stemmen)

Spruitjes recept tips

Reacties op dit recept

  • liesbethGisterenavond op deze manier de spruitjes klaargemaakt. Heerlijk. Zal hier zeker meer gegeten gaan worden.

    reageren

  • ElsHeerlijk recept, maar ik kook in het vervolg de spruitjes vijf tot tien minuten voor.

    • Bonkie Niet goed gestoofd dus...

    • HermanOok bij mij waren de spruitjes niet gaar na 15 minuten!

    • GerWel even proeven na 15 minuten, dan kan je altijd nog besluiten om ze iets langer te stoven.

    reageren

  • dianeOok lekker met chorizo!

    reageren

  • dienaVoor de vegetariërs is dit recept denk ik ook lekker met noten of zaden...

    reageren

  • MarijkeGa het zeker maken.

    reageren

  • RobertDelicaat met de curry in de achtergrond, ga ik meer maken!

    reageren

  • WinstonWat zeker helpt bij het 'voorgaren' van spruitjes is om ze een hele korte tijd met een weinig water in de magnetron te zetten (750-800W). Ze blijven groen en knapperig. Daarna kun je stoven, maar pas op dat ze niet papperig worden.

    • Jan-WillemHoeveel minuten is: even een korte tijd?

    reageren

  • StevenieIk heb het recept precies gevolgd zoals het er staat, maar dan alles bereid in de slowcooker . Direkt in de pan boter met de kerrie gesmolten en toen alles erin en even geroerbakt, daarna een uur op hoge,en dan nog een half uur op lage stand, resultaat, goede bite,en gaar! Het was verrukkelijk.

    reageren

  • BertDit recept met spruitjes en kerrie was heerlijk. Leuke recept voor nog eens te maken.

    reageren

  • joDe spruiten 3 min in kokend water voorkoken. Daarna onder koud water afblussen en vervolgens op laag vuur smoren. Alle smaken blijven behouden.

    reageren