Spruitjes stamppot met appel en kerrie
- 4 personen
- 45 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1 kg spruitjes
- 2 stevige appels
- 2 theelepels kerriepoeder
- 50 g boter
- 100 ml melk
- 150 g gepelde walnoten, grof gehakt
- 150 g geraspte oude kaas
Bereiden
Kook de aardappelen ca. 10 minuten in een pan met weinig water en wat zout. Maak intussen de spruitjes schoon en snijd de stronkjes kruislings in. Voeg ze aan de aardappelen toe en kook ze samen in ca. 15 minuten gaar.
Schil de appels en steek er met een appelboor het klokhuis uit. Snijd de appels in plakken. Wrijf de plakken in met kerriepoeder.
Giet de aardappelen met de spruitjes af en stamp ze fijn. Voeg al roerend 25 g boter en zo veel melk toe dat er een smeuïg geheel ontstaat. Roer de noten en de kaas erdoor. Warm de stamppot op laag vuur goed door tot de kaas gesmolten is.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de plakken appel aan beide kanten snel bruin. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en kerriepoeder en leg de plakken appel erop.
Het recept 'Spruitjes stamppot met appel en kerrie' is afkomstig uit het kookboek Stamppot van diverse auteurs. © De Lantaarn