Venkel met citroensaus

  • 2 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g venkel, in schijven
  • sap van ½ citroen
  • 15 g zachte of vloeibare margarine
  • 50 g ui, fijngesnipperd
  • 1 koffielepel fijngehakte bieslook
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel fijngehakte dille
  • voor de citroensaus
  • 100 ml groentekookvocht
  • 2 maatjes energievrij bindmiddel (of 2 koffielepels maïzenal)
  • sap van 1 citroen
  • 30 ml magere melk
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte citroenmelisse

Bereiden

Kook de venkel gaar in kokend water met citroensap. Laat goed uitlekken maar bewaar het kookvocht voor de saus.

Verhit de margarine in een pan en fruit de ui. Roer de ui onder de venkel en breng op smaak met peper (en zout).

Maak de citroensaus. Breng 100 ml groentekookvocht aan de kook. Voeg het bindmiddel druppelsgewijs toe en laat even doorkoken. Voeg het citroensap toe. Voeg al roerend de melk toe. Voeg de peterselie en de citroenmelisse toe. Breng op smaak met peper (en zout).

Verdeel de venkel over de borden en giet de citroensaus erover. Werk af met paprikapoeder, bieslook en dille.

Kookboek

Het recept 'Venkel met citroensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker slank koken

diverse auteurs

'Lekker slank koken' bevat aantrekkelijke en gezonde ideeën voor elke maaltijd en voor elke dag, met genoeg variatie voor vele weken. Na de uitgebreide inleiding... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Venkel recept tips

Reacties op dit recept

  • HVenkel koken in citroensaus is een goed idee maar de citroensaus op zich is mislukt bij mij. Veel te bitter. Het mist iets!

    reageren

  • RikaVenkel koken in een halve litergroentebouillon; vocht gebruiken om citroensaus te maken kan met een blokje van Knorr.

    reageren