Geroosterde wortel en gekruide pastinaak met paneer

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g babywortels, gewassen en grote exemplaren in de lengte gehalveerd
  • 500 g babypastinaken, gewassen en grote exemplaren in de lengte gehalveerd of in kwarten
  • 2 laurierbladeren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 4 eetlepels honing
  • 300 g paneer, in blokjes
  • 160 g babyspinazie
  • 100 g (sultana)rozijnen
  • voor het serveren
  • handje korianderblaadjes
  • 1 eetlepel nigellazaad (kalonji)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Leg de wortels, pastinaken en laurierbladeren in een grote ovenschaal. Sprenkel de olijfolie erover en voeg de specerijen toe; meng alles goed. Druppel dan de honing erover en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Zet het geheel 20 minuten in de hete oven. Draai alles dan om en zet de groenten nog 15 minuten in oven. Haal ze uit de oven en voeg de paneer toe. Rooster alles dan nog 12 minuten.

Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de spinazie en rozijnen toe. Meng de spinazieblaadjes met de olie en baksappen; maak gebruik van de nog aanwezige hitte om ze te laten slinken.

Garneer alles tot slot met de korianderblaadjes en nigellazaadjes. Serveer meteen.

Tip

Je kunt deze salade makkelijk veganistisch maken door de honing te vervangen door dadelstroop en de paneer weg te laten.

Opmerking

'Dit is een van mijn absoluut favoriete salades! Heet, warm, koud of ergens er tussenin... het maakt niet uit, want deze salade smaakt altijd goed. Wortelgroenten zijn eigenlijk het best in de wintermaanden - wanneer ze in het seizoen zijn - en zelfs nog beter na de eerste vorstperiode.' - Kat Mead

Kookboek

Het recept 'Geroosterde wortel en gekruide pastinaak met paneer' is afkomstig uit het kookboek...

Super salade

Van frisse, zomerse salades tot stevige, winterse kommen: in 'Super salade' vind je genoeg inspiratie voor maaltijden waarin de heerlijkste groenten en kruiden centraal staan. Met deze 60 verrassende recepten maak je van salades een doordeweekse feestmaaltijd

... lees verder

© Uitgeverij Becht

Wortel tips