Spicy wortels van de barbecue
bereiden
Ingrediënten
- 18 bospenen, alle dezelfde dikte, met 1 cm loof
- olijfolie
- 1 theelepel grof gemalen peper
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- Thaise dipsaus (zie onderaan het recept)
- ½ bos koriander, gehakt
Bereiden
Smeer de wortels in met olijfolie en bestrooi met peper, uienpoeder, knoflookpoeder en cayennepeper.
Leg een dubbel stuk aluminiumfolie op het rooster van de grill en zorg dat de randen aan alle kanten iets opstaan. Leg hier de wortels op en sluit de klep.
Giet na 15 minuten de Thaise dipsaus over de wortels. Rol de wortels even door de saus en laat nog 15 minuten doorgaren (180 °C, direct vuur).
Controleer na een halfuur de garing. Bestrooi de wortels met koriander en serveer direct.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Thaise dipsaus
Maak zelf je Thaise dipsaus. Breng 100 ml rijstazijn tegen de kook, voeg 100 g lichte basterdsuiker een fijngesneden Spaanse peper toe, breng weer aan de kook en laat 3 minuten bubbelen. Laat de saus afkoelen en voeg 30 g in blokjes gesneden komkommer (ontzaad) en 10 g gehakte pinda's toe.
Kookboek
Het recept 'Spicy wortels van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Masterclass BBQ
Julius Jaspers
In 'Masterclass BBQ' laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de bbq oneindig kunt variëren. Julius Jaspers weet na het maken van verschillende bbq boeken precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma