Wortelen met spekblokjes en doperwten
bereiden
Ingrediënten
- 200 g spekblokjes
- 3 grote, dikke wortelen
- 250 g passata (gezeefde tomaten)
- 100 g doperwten (vers of uit de diepvries)
Bereiden
Bak de spekblokjes ongeveer 4 minuten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Snijd intussen de wortelen in slierten met een dunschiller. Doe de passata en de verse erwtjes bij de spekblokjes, roer om en leg er de wortelslierten op. Zet een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven tot de wortelen beetgaar zijn. Roer alles voorzichtig om.
Verse doperwten of diepvrieserwten?
Verse erwtjes zijn natuurlijk super, maar je vindt ze enkel in het voorjaar. Gelukkig zijn diepvrieserwten een perfect alternatief. Het voordeel van diepvrieserwten is dat ze al geblancheerd zijn en je ze enkel aan het einde even moet mee verwarmen. Verse erwtjes laat je best een minuut of 4 meekoken.
Kookboek
Het recept 'Wortelen met spekblokjes en doperwten' is afkomstig uit het kookboek...
Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten
Pascale Naessens
Pascale Naessens is de leading lady als het gaat over eenvoudige en gezonde voeding. In haar nieuwe boek focust ze op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Zo bewijst ze eens te meer dat gezonde voeding
... lees verder © Uitgeverij Lannoo