Tomatenchutney
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 3 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 bosuitjes, fijngehakt
- 1 eetlepel bruine suiker
- 50 ml wijnazijn
Bereiden
Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water. Spoel ze onmiddellijk af met koud water en pel ze. Snijd de tomaten doormidden, verwijder de pitjes en druk ze fijn.
Laat de olie in 5 minuten heet worden in een pan op laag vuur. Doe er de tomaten, bosuitjes, bruine suiker, azijn, zout en peper bij. Laat 30 minuten koken op middelhoog vuur totdat het mengsel wat dikker wordt (voeg zo nodig een beetje water toe).
Dien warm of koud op in minipannetjes, als voorafje of bij paté.
Kookboek
Het recept 'Tomatenchutney' is afkomstig uit het kookboek...
Feestelijke minipannetjes
Valéry Drouet
In de schattige minipannetjes, ook wel 'cocottes' genoemd, uit deze boekbox ziet ieder gerechtje er onmiddellijk feestelijk uit. Of je ze nou bij de borrel of als voor... lees verder
© Kosmos Uitgevers