Yoghurtchutney met komkommer, wortel en munt
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 115 g wortel, geraspt
- 115 g komkommer, geraspt en in een kaasdoek of schone theedoek droog geknepen
- ¼ teentje knoflook, heel fijngesneden
- 225 ml Griekse yoghurt
- ¼ kleine groene chilipeper, zaadjes en zaadlijst verwijderd
- ¼ theelepel geroosterd komijnzaad, gekneusd, houd een snufje achter voor eroverheen
- (zwart) zout, naar smaak
- flinke snuf chaat masala
- ¼ theelepel gedroogde munt
- 1 eetlepel fijngesneden lente-ui, koriander en munt (desgewenst)
Bereiden
Doe alle ingrediënten in een kom en schep door elkaar. Garneer en dien de yoghurtchutney koud op.
Opmerking
Deze variant op de klassieke yoghurtchutney is lekker knapperig dankzij de toevoeging van rauwe wortel. Een heerlijk verkoelend sausje bij een pittige curry.
Kookboek
Het recept 'Yoghurtchutney met komkommer, wortel en munt' is afkomstig uit het kookboek...
Basisboek India
Amandip Uppal
In dit 'Basisboek India' maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor... lees verder
© Uitgeverij Becht