Appelcompote uit de oven
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 kg appels
- 30 g suiker
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Schil de appels, snijd ze doormidden, verwijder de klokhuizen en snijd de helften in kwarten of dikke plakken. Doe ze samen met de suiker en 100 ml water in een ovenschaal.
Zet ze ca. 40 minuten in de oven en controleer af en toe of de onderkant niet verbrandt. Prak de appels daarna met een vork of blender.
Deze compote uit de oven is droger en heeft een meer 'geroosterde' en gekaramelliseerde smaak dan een gewone compote.
Kookboek
Het recept 'Appelcompote uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Een appel per dag
Keda Black
De 70 recepten in 'Een appel per dag' laten zien hoe fantastisch en veelzijdig het gebruik van de appel in de keuken kan zijn. Naast het bakken van appeltaarten... lees verder
© Good Cook