Compote van kruidige kweepeer
bereiden
Ingrediënten
- 600 g kweeperen (2 grote of 3 kleine)
- 80 g poedersuiker
- 2 snufjes vanillepoeder
Bereiden
Was de kweeperen. Kook ze in hun geheel in een beetje water 20 minuten in een snelkookpan. Laat ze afkoelen en giet ze af. (Kook de kweeperen als je geen snelkookpan hebt ongeveer 1 uur in een pan met water. Let op dat er altijd genoeg water in de pan zit en dat het niet droog kookt.)
Snijd de kweeperen met de schil in stukken en verwijder het vezelachtige klokhuis. Haal de stukjes kweepeer door een groentemolen. Voeg de suiker en wat vanillepoeder toe en meng goed.
Serveer de compote lauw of koud.
Extra benodigd
Groentemolen
Variatietip
Als je van een uitgesproken kruidige smaak houdt, kan je het vanillepoeder vervangen door een mespuntje piment d'Espelette.
Kookboek
Het recept 'Compote van kruidige kweepeer' is afkomstig uit het kookboek...
Compote, genieten van vruchtenmoes
Ilona Chovancova
Dit boek vertelt je alles dat je wilt weten over compotes en hoe je zelf de lekkerste maakt - om even van te proeven, of om dik op een snee brioche te smeren, of... lees verder
© Good Cook