Compote van kruidige kweepeer

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,5
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 600 g kweeperen (2 grote of 3 kleine)
  • 80 g poedersuiker
  • 2 snufjes vanillepoeder

Bereiden

Was de kweeperen. Kook ze in hun geheel in een beetje water 20 minuten in een snelkookpan. Laat ze afkoelen en giet ze af. (Kook de kweeperen als je geen snelkookpan hebt ongeveer 1 uur in een pan met water. Let op dat er altijd genoeg water in de pan zit en dat het niet droog kookt.)

Snijd de kweeperen met de schil in stukken en verwijder het vezelachtige klokhuis. Haal de stukjes kweepeer door een groentemolen. Voeg de suiker en wat vanillepoeder toe en meng goed.

Serveer de compote lauw of koud.

Extra benodigd

Groentemolen

Variatietip

Als je van een uitgesproken kruidige smaak houdt, kan je het vanillepoeder vervangen door een mespuntje piment d'Espelette.

Kookboek

Het recept 'Compote van kruidige kweepeer' is afkomstig uit het kookboek...

Compote, genieten van vruchtenmoes

Ilona Chovancova

Dit boek vertelt je alles dat je wilt weten over compotes en hoe je zelf de lekkerste maakt - om even van te proeven, of om dik op een snee brioche te smeren, of... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Compote recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!