Bramenjam

  • 1 pot jam
  • 25 min
  • waardering 8
  • Overig
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 450 g bramen (of aardbeien, frambozen, bosbessen)
  • sap van 2 citroenen
  • 450 g basterdsuiker

Bereiden

Doe het fruit en het citroensap in een grote pan en plet het fruit met een houten lepel. Voeg de suiker toe en verwarm al roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Kook 5-10 minuten door tot de jam dikker begint te worden.

Schep het schuim van de jam en laat de jam afkoelen, zodat het fruit gelijkmatig over de jam is verdeeld. Schep de jam in een warme, gesteriliseerde pot en sluit hem goed af.

Extra benodigd

Glazen pot

Kookboek

Het recept 'Bramenjam' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire cadeautjes

Hanneke de Jager

Een cadeautje wordt nóg leuker om te geven als het zelfgemaakt is. Het is uniek, er spreekt liefde en aandacht uit en hoeft bovendien niet veel geld te kosten. Dit vrolijke... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Jam recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!