Gevulde kipfilet met pesto en mozzarella
bereiden
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 eetlepels zelfgemaakte pesto (of uit een potje van goede kwaliteit)
- 1 bol mozzarella van 125 g, in 4 lange repen gesneden
- 50 g bloem, om door te halen
- 2 eieren, losgeklopt
- 200 g broodkruim
- zonnebloemolie, om te bakken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Prik met een lang, scherp mes een gat in het dikste deel van elke kipfilet. Duw het mes binnenin naar de punt van de filet en snijd zonder de wanden door te steken heen en weer, totdat er een langwerpige holte in het vlees zit.
Vul elke filet met een lepel pesto en een reep mozzarella en sluit ze elk met een tandenstoker in het dikke deel. Doe bloem, ei en broodkruim elk op een apart bord.
Verhit een flinke laag olie in een koekenpan om de kip te bakken. Kruid de kip goed met zout en peper en haal de filets eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het broodkruim. Bak de filets aan beide zijden goudbruin.
Leg de gebakken filets in een ovenschaal en zet die 10 minuten in de oven of tot de kip helemaal gaar is en het sap er helder uitkomt als je een pen in het dikste deel van de filet steekt. Geef er een tomatensalade en gebakken aardappelen bij.
Kookboek
Het recept 'Gevulde kipfilet met pesto en mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...
Mangiare!
Katie Caldesi
Iedere fan van de Italiaanse keuken weet dat elke streek in Italië trots is op zijn eigen unieke recepten. Het zijn juist deze locale verschillen die de Italiaanse... lees verder
© Kosmos Uitgevers