Kalkoenfilet met ratatouille
bereiden
Bevat per portie
325 kcal
33 g eiwit
16 g vet
13 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kalkoenfilet (ca. 250 g)
- ½ eetlepel Franse tuinkruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 courgette (ca. 250 g), in stukjes
- ½ rode paprika, in stukjes
- ½ groene paprika, in stukjes
- 2 tomaten, in stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Wrijf de kalkoenfilet in met zout, peper en Franse tuinkruiden. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie. Bak de kalkoen in 3 minuten rondom bruin. Doe de deksel op de pan en braad hem in nog 20 minuten bruin en gaar, keer regelmatig.
Verhit in een hapjespan de rest van de olie. Fruit de ui gedurende 2 minuten. Voeg de rest van de groenten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Voeg de knoflook toe. Doe de deksel op de pan en stoof de groenten 15 minuten. Schep ze af en toe om. Breng de ratatouille op smaak met zout en peper.
Snijd de kalkoenfilet in plakjes en verdeel hem over twee borden. Schep de ratatouille ernaast. Lekker met spaghetti.
Het recept 'Kalkoenfilet met ratatouille' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lucky_elephant | Shutterstock.com