Kalkoenfilet met walnoten en cranberry's uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- 40 g walnoten
- 2 eetlepels havermout
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 15 g platte peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 stuk biologische kalkoenfilet van 400 g
- 150 g verse cranberry's
- 2 sjalotjes, in dunne partjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Meng in de keukenmachine de walnoten, havermout, knoflook, peterselie en 2 eetlepels olijfolie tot een rul mengsel en voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Leg het stuk kalkoenfilet op een plank en snijd het in de lengte twee keer diep in tot op 2 cm van de onderkant. Vul de inkepingen met het walnotenmengsel en druk het mengsel goed aan. Het vlees staat hierdoor aan de bovenkant goed open. Bind de kalkoenfilet elke 2 cm op met rolladetouw.
Wrijf de kalkoenfilet rondom in met zout, versgemalen peper en wat olijfolie en leg het met de gevulde kant naar boven in een ingevette braadslede. Meng in een kom de cranberry’s met de sjalotpartjes, wat zout en peper en 2 eetlepels olijfolie en verdeel dit mengsel rond de kalkoenfilet.
Braad de kalkoenfilet in de oven in 40-50 minuten mooi bruin en gaar. Neem de braadslede uit de oven en laat de kalkoenfilet afgedekt met aluminiumfolie nog 10 minuten staan.
Snijd de kalkoenfilet in plakken van 1 cm dik en leg ze dakpansgewijs op warme borden. Schep de cranberry's ernaast. Lekker met puree van zoete aardappel en spruitjes met appel.
Extra benodigd
Keukenmachine, rolladetouw, aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Kalkoenfilet met walnoten en cranberry's uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker Havermout! Quinoa! En meer...
Clara ten Houte de Lange
'Lekker Havermout! Quinoa! En meer...' is een vervolg op 'Lekker lang jong'. Met opnieuw veel verrassend gezonde recepten die je lekker lang jong houden. Het... lees verder
© vL&dB uitgevers