Jamie Oliver: kip cacciatore met spaghetti en tomatensaus
bereiden
Bevat per portie
613 kcal
Ingrediënten
- voor de kip en saus
- 4 kippendijen, zonder vel
- olijfolie
- 125 g oesterzwammen
- 125 g kastanjechampignons
- 4 plakken gerookte pancetta
- 2-3 takjes verse rozemarijn
- 2 ansjovisfilets
- 2 rode paprika's uit een pot
- 1 kleine handvol zwarte olijven (met pit)
- 2 teentjes knoflook
- 1 verse rode Spaanse peper
- 60 ml chianti
- 700 g passata (di pomodoro)
- 1 bosje verse basilicum
- voor de pasta
- 320 g volkorenspaghetti
- 30 g Parmezaanse kaas
Voorbereiden
Ingrediënten bij de hand. Waterkoker klaar. Grote koekenpan, op matig vuur. Grote pan met deksel, op matig vuur.
Bereiden
Snijd de kip in blokjes van 1 cm en doe ze met 2 eetlepels olie en een snufje peper en zout in de grote koekenpan. Hak de paddenstoelen in grove stukjes, snijd de pancetta in smalle reepjes en doe de stukjes en reepjes met de rozemarijn, ansjovis en de in stukjes gescheurde paprika bij de kip in de pan. Stamp de olijven plat, verwijder de pitten, doe de ontpitte olijven erbij, draai het vuur iets hoger en schep de boel regelmatig om tot de blokjes kip goudbruin zijn.
Doe de pasta in de grote pan, giet er voldoende kokend gezouten water bij om hem onder te zetten en kook hem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knijp met een knoflookpers de ongepelde teentjes knoflook uit boven de kip in de pan. Snijd de Spaanse peper in ringetjes, doe die samen met de wijn en de passata bij de kip en breng de saus op smaak. Trek het grootste deel van de blaadjes van het bosje basilicum af en roer ze erdoor.
Rasp de Parmezaanse kaas. Giet de pasta af en houd een kopje van het kookvocht apart, kieper de pasta op een serveerschaal en schep er de saus over. Strooi er de overgebleven blaadjes basilicum en geraspte parmezaan op. Hussel alles door elkaar en maak het gerecht eventueel extra smeuïg met een scheutje van het kookvocht.
Kookboek
Het recept 'Jamie Oliver: kip cacciatore met spaghetti en tomatensaus' is afkomstig uit het kookboek...
Jamie in 15 minuten
Jamie Oliver
'Jamie in 15 minuten' bevat meer dan 60 recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker... lees verder
© 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited. Beeld: David LoftusKip tips
Reacties op dit recept
- Gerard Knoflook nooit in de pers, maar pletten en fijnsnijden. Verder is dit prima!
-
Francesca
Kipfilet nemen, niet kippendij, want die snij je niet eerst in stukjes.
- Wilma Kippendij is tegenwoordig ook zonder botjes te koop.
- Rita De dijen snij je ook in stukjes hoor en ze zijn veel smakelijker! Ga dit recept voor vrienden maken met die heerlijke tomaten basilicum salade ook van Jamie.
- Esther Gerard: door de ongepelde (dus met schil) teentjes knoflook te persen komen de aroma's veel beter vrij, en dus veel meer smaak.
-
Erik
Dit is ongeveer zo Italiaans als Volkswagen.
- mieke Geweldig Eric, dit werkt op mijn lachspieren.
- Karin Hoe lang moet de saus pruttelen, er staat alleen gooi de wijn en de passata erbij en breng op smaak, in mijn beleving moet dat toch ff lekker sudderen of niet? Voor de ultieme smaakbeleving?
- Brian Niemand zegt of het wel de moeite waard is...
- Chantal Heb het volgens recept gemaakt alleen ipv zwarte olijven, groene olijven gedaan. Het is een heerlijk gerecht.