Broodje kip-kerrie

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in reepjes of kleine blokjes
  • 2 eetlepels Surinaamse kerrie masala
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel maizena
  • olie, om te bakken
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 maggiblokje
  • 4 Surinaamse puntjes
  • zuurgoed (zie onderaan het recept)
  • sambal madame-jeanette

Bereiden

Meng de kip met de kerrie, komijn, maizena, zout en peper en laat 10 minuten staan.

Verhit wat olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en fruit er langzaam de ui en de knoflook in. Niet laten kleuren. Bak de tomatenpuree even mee en voeg dan de kip toe. Bak de kip rondom aan, voeg het maggiblokje met 100 ml water toe en stoof de kip verder gaar. Door de maizena gaat de saus mooi binden.

Laat de smaken, als de kip klaar is, nog even goed op elkaar inwerken en beleg dan pas de broodjes. Voeg naar smaak zuurgoed en sambal toe.

Zuurgoed

Breng in een steelpan 250 ml azijn met 50 g suiker, 1 theelepel pimentkorrels en 1 theelepel peperkorrels tegen de kook aan en laat 5 minuten zachtjes koken. Halveer een komkommer over de lengte en snijd overdwars in plakken van 0,5 cm. Meng de komkommer met het azijnsuikermengsel en laat 1 uur afkoelen en de smaken intrekken. Je zuurgoed is nu klaar voor gebruik.

Kookboek

Het recept 'Broodje kip-kerrie' is afkomstig uit het kookboek...

Job & Perry

Een klootzak-proof kookboek met meer dan 50 recepten voor klassiekers uit de Rotterdamse wereldkeuken zoals Job en Perry ze het liefst maken: zo simpel mogelijk en met niet te veel ingrediënten. Gewoon, voor iedereen dus. Je hoeft alleen

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Marie Wanders

Kipfilet tips