Geglaceerde kipfilet met honingkorst
bereiden
Ingrediënten
- 4 kipfilets van scharrelkip, elk ca. 150 g
- extra vergine olijfolie
- 1 takje rozemarijn of tijm
- 2 grote uien, in vieren of in achten gesneden
- 2 wortels, in dikke plakjes
- 1-2 preien, in dikke plakjes
- 200 ml groentebouillon
- voor de honingkorst
- 2-3 eetlepels tijmhoning
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- cayennepeper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Braad ze in een braadpan in een beetje olijfolie aan beide kanten aan.
Doe de kipfilets met de kruiden, uien en groenten in een ovenschaal en schenk de groentebouillon erover. Laat alles ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C bakken.
Roer de honing met het citroensap tot een marinade. Breng die op smaak met cayennepeper en bestrijk er de kipfilets aan de bovenkant mee. Bak de kip dan nog 10 minuten in de oven. Serveer met risotto of polenta.
Kookboek
Het recept 'Geglaceerde kipfilet met honingkorst' is afkomstig uit het kookboek...
Het gouden honing boek
Erica Bänziger
Talloze liefhebbers van honing roemden al de weldadige uitwerking van honing op de gezondheid en de schoonheid. Honing is een uitstekende leverancier... lees verder
© De Lantaarn