Jalapeño-kipfilet met paprika en maïs
bereiden
Bevat per portie
315 kcal
37 g eiwit
14 g vet
11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 3 theelepels Tabasco
- 25 g boter of margarine
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 blikje tomaatstukjes
- 100 ml kippenbouillon
- 1 theelepel oregano
- 100 g volvette smeerkaas
- 300 g maïs (blik)
- 1 eetlepel koriander, fijngehakt
Bereiden
Snijd elke kipfilet in drie stukken en wrijf ze in met zout en 2 theelepels Tabasco. Verhit de boter in een koekenpan en bak de stukken kip in ca. 4 minuten bruin. Keer ze halverwege. Schep de kip op een bord.
Fruit de ui, knoflook en paprikareepjes even aan. Roer de tomaatstukjes, de bouillon en de oregano erdoor. Voeg de smeerkaas toe en verwarm het geheel tot een gebonden saus ontstaat.
Schep de maïs en de stukken kip erdoor. Stoof de kip met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Voeg zout en eventueel nog 1 theelepel Tabasco naar smaak toe. Strooi op het laatst de koriander erover. Lekker met komkommersalade en gekookte aardappelen.
Het recept 'Jalapeño-kipfilet met paprika en maïs' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com
Kipfilet tips
Reacties op dit recept
- Louis Zeer smakelijk recept. Heb de mais vervangen door gele paprika om een zoete tint te geven aan het geheel. Erg lekker. Je kunt de smeerkaas ook vervangen door en frisse roomkaas.
- Marie-Chantal Een lekker gerechtje. Ik gebruikte kippenbillen, gruyèrekaas met blik gecondenseerde melk (omdat ik dat in huis had). Verder alles zoals het moest. L E K K E R ! ! ! Zelfs de komkommersalade (wat ik niet lust) paste er heel goed bij. Een recept dat zeker in mijn geheugen blijft staan.