Kip tikka-spiesen met papadums
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
374 kcal
42 g eiwit
16 g vet
15 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- ca. 25 g verse gember, fijngeraspt of fijngehakt
- 2 theelepels tandoorikruiden
- 100 ml yoghurt
- 600 g kipfilet
- sap van ½ citroen
- 250 g papadums (ongefrituurd)
- 500 ml olie
Voorbereiden
Meng de knoflook, de gember, de tandoorikruiden en de yoghurt. Snijd de kipfilet in grote blokjes en meng ze met het yoghurtmengsel. Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur marineren.
Bereiden
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Rijg telkens 4 à 5 stukken kip aan een spies. Verhit een grillpan en gril de kipspiesen ca. 4 minuten rondom. Leg de spiesen in een ovenschaal en bak ze nog ca. 12 minuten in de oven.
Verhit de olie in een ruime pan. Frituur de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking in de olie. Serveer de kipspiesen met de papadums. Lekker met een komkommerraita.
Extra benodigd
8 houten spiesen
Kookboek
Het recept 'Kip tikka-spiesen met papadums' is afkomstig uit het kookboek...
foodies kookboek
diverse auteurs
Ter ere van het honderdste nummer van 'foodies' verschijnt nu het 'foodies kookboek'. De honderd beste recepten uit 'foodies' verzameld in een heerlijk... lees verder
© Nieuw AmsterdamKipfilet tips
Reacties op dit recept
- Godelieve Heerlijk recept, mag alleen iets langer in de marinade staan.
-
arnold
Waar gebruik je de citroen?
- Esther @arnold, lees ik ook niet terug in het recept. lijkt mij dat het door de yoghurtmengsel gaat?