Kipfilet in kokos met noedels
bereiden
Ingrediënten
- 3 kleine sjalotten, in partjes
- 2 kipfilets
- 100 g glasnoedels
- 250 ml kokosroom
- 2½ eetlepel vissaus
- 2 theelepels palmsuiker of ruwe rietsuiker
- 30 g verse kruiden, bijvoorbeeld dille, Thaise basilicum, waterkers, koriander
- 2-4 groene Thaise pepers
- 3 eetlepels gehakte gebrande pinda's
- sap van 1 limoen
Bereiden
Breng de sjalot in een pan met gezouten water aan de kook. Leg de kipfilets erin en laat ze ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Laat de kip afkoelen en scheur de filets in reepjes.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken in een zeef.
Klop de kokosroom, vissaus en suiker tot een dressing.
Meng de noedels, kip, dressing, kruiden, pepers en pinda's op een schaal. Sprenkel het limoensap erover en garneer met de rest van de dressing.
Opmerking
Lekker om van kipfilet te maken. Ik kook de filets en scheur ze met de hand in stukken, die ik vervolgens meng met een dressing of combineer met een saus. Deze salade is niet zo pittig en je kunt zelfs de chilipeper helemaal achterwege laten. Kinderen zijn ook dol op dit gerecht, vooral op het slurpen van de noedels!
Kookboek
Het recept 'Kipfilet in kokos met noedels' is afkomstig uit het kookboek...
Thai
Tove Nilsson
Ontdek de aromatische Thaise keuken door zelf aan de slag te gaan. In 'Thai' staan meer dan 70 recepten, van basisgerechten en kruidenpasta's, tot en met snacks, salades, hoofdgerechten en zalige zoetigheden. Met 'Thai' breid je tevens je kennis uit over
... lees verder © Good Cook