Kipkebab met kurkuma
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 4 kipfilets (ca. 650 g)
- zoete chilisaus, voor erbij
- voor de marinade
- 5 cm verse kurkumawortel (o.a. toko), geschraapt en fijngeraspt
- 1 eetlepel knoflookgranulaat
- fijngeraspte schil en sap van 1 onbespoten limoen
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 flinke eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een plastic diepvriesbak.
Snijd de kipfilets in de lengte in 3 even lange repen. Leg ze in de marinade en sluit de bak af met een deksel. Schud goed om de kip met de marinade te bedekken. Laat de kip 30 minuten tot 1 uur of als je wilt een hele nacht in de koelkast marineren.
Rijg de repen gemarineerde kip op kleine houten of metalen spiesen. Gril ze 3 tot 4 minuten per kant op hoog vuur in een grillpan, of tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Of verwarm de oven voor tot de hoogste temperatuur (het liefst een heteluchtoven). Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de kebabs op de beklede bakplaat en braad ze 10 tot 12 minuten, of tot ze gaar zijn. Serveer direct met de zoete chilisaus.
Extra benodigd
Houten of metalen spiesen
Tip
Je kunt deze kebabs ook op de barbecue roosteren. Week als je houten spiesen gebruikt ze 30 minuten voor gebruik in water. Rooster de kebabs 5 tot 6 minuten per kant op vrij laag vuur tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Opmerking
Kurkuma is echt het belangrijkste ingrediƫnt van deze geurige marinade met friszure limoen en de zoete smaak van honing. De kebabs kunnen op het fornuis, in de oven of op de barbecue (zie tip) worden bereid. Ze zijn zo veelzijdig dat ze met wraps, rijst, friet of zelfs los kunnen worden geserveerd.
Kookboek
Het recept 'Kipkebab met kurkuma' is afkomstig uit het kookboek...
Simply
Sabrina Ghayour
'Simply' bevat niet alleen een selectie van Sabrina Ghayours favoriete authentieke Perzische gerechten (met een twist) maar ook typische meltingpot-gerechten. Van lunch- en hoofdgerechten tot brood en zoetigheden. Een musthave voor liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken
... lees verder © Good Cook