Kokos-kipnuggets
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels boekweitmeel
- 1 ei
- 5 eetlepels amandelmeel
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 200 g kipfilet
- 1 snuf chilipoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak 3 schaaltjes: 1 met boekweitmeel, 1 met losgeklopt ei en 1 met een mengsel van het amandelmeel, de kokos en een flinke snuf peper en zout.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en het chilipoeder.
Haal de stukjes kipfilet eerst licht door de boekweitmeel, dan licht door het ei en vervolgens door het kokos-amandelmeelmengsel. Leg de nuggets op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Zet de nuggets in de oven en bak 15 minuten. Draai ze dan om en bak nog eens 15 minuten, tot ze krokant en gaar zijn.
Extra benodigd
Bakpapier
Serveertip
Lekker met een zelfgemaakt mosterdsausje van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel azijn en 2 eetlepels mosterd!
Kookboek
Het recept 'Kokos-kipnuggets' is afkomstig uit het kookboek...
Het Skinny Six-kookboek
Elise Gruppen & Nina de Bruijn
Na het succes van 'Chickslovefood: het 5 or less-kookboek', is dit het veelgevraagde vervolg. 'Het Skinny Six-kookboek' bevat ruim 70 superhealthy recepten... lees verder
© Nieuw Amsterdam