Kippenvleugels voor op de bbq
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 rode uien, fijngesneden
- ½ Spaanse peper
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 eetlepel Amora-mosterd
- 1 flesje triple-bier
- 1 eetlepel bladpeterselie, fijngesneden
- 8 kippenvleugels
- voor de roquefortdip
- 100 g roquefort
- 100 g zure room
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel bladpeterselie, fijngesneden
Voorbereiden
Fruit de rode ui, de Spaanse peper en de knoflook in de olijfolie, en doe als de ui en knoflook glazig zijn de rietsuiker erbij. Laat het even karamelliseren. Voeg nu de mosterd toe en blus af met het bier. Laat verder inkoken tot er een dikke marinade is ontstaan.
Wrijf de kippenvleugels in met peper en zout, leg ze in de marinade en zet het geheel dan voor een nacht in de koelkast.
Bereiden
Gril de vleugeltjes 8 minuten om en om, op middelhoog vuur. Natuurlijk kun je ze ook op je grillplaat/-pan bereiden!
Besprenkel de vleugeltjes ten slotte met wat limoensap en bladpeterselie.
Voor de roquefortdip doe je alle ingrediënten in een maatbeker. Maal het met je staafmixer tot een gladde massa. Je kunt natuurlijk ook gewoon met je vork de roquefort prakken en dan mengen met de rest.
Kookboek
Het recept 'Kippenvleugels voor op de bbq' is afkomstig uit het kookboek...
Kip
Claartje Lindhout
In 'Kip' draait het uiteraard om het meest gegeten stukje vlees in Nederland en België. In dit boek staan 30 recepten met kip van onder meer eigen bodem... lees verder
© Uitgeverij BechtKippenvleugels tips
Reacties op dit recept
- elze Was super en het bezoek vond het erg lekker! Alleen de amora mosterd was nergens te vinden dus gewone gebruikt en prima!
- Rita Oh lekker recept, is het weekend aan de beurt.