Libanese gefrituurde kippenvleugeltjes
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 12 kippenvleugels
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- 1 koffielepel cayennepeper
- 1 citroen
Voorbereiden
Snijd de kippenvleugels met een keukenschaar of een scherp mes bij het gewricht in tweeën. Bestrooi met peper en zout.
Meng de knoflook in een schaal met de olijfolie, het citroensap, de citroenschil en de cayennepeper. Wentel de kippenvleugels door de marinade. Zet minstens 1 uur (maar maximaal 12 uur) in de koelkast.
Bereiden
Verhit frituurolie tot 170 °C.
Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier. Frituur de kippenvleugels in porties ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Snijd de citroen in partjes en dien op met de kippenvleugeltjes.
Tip
Deze gemarineerde kippenvleugels kun je ook heel makkelijk in de oven of op de barbecue roosteren.
Kookboek
Het recept 'Libanese gefrituurde kippenvleugeltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood en andere heerlijke minihapjes
Dominique Wynter
In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn... lees verder
© Standaard Uitgeverij