Sticky soja-citroen-togarashi kippenvleugels
- 4 personen
- 55 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Japans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 60 ml Japanse lichte sojasaus
- 60 ml honing
- 2 eetlepels togarashi
- 60 ml sake of mirin
- 1 eetlepel versgeraspte gemberwortel
- 2 teentjes knoflook, geperst
- het sap van 1 citroen
- 1,5 kg kippenvleugels, gehalveerd
Bereiden
Houd van de sojasaus, honing en togarashi elk een eetlepel apart, en meng de rest van de sojasaus, de sake of mirin, honing, gemberwortel, knoflook, citroensap en togarashi tot een marinade.
Voeg de vleugels toe aan de marinade, of leg ze in een diepvrieszak en overgiet ze met de marinade. Laat ten minste 2 uur staan, of liever nog de hele nacht.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Verspreid de kip over een bakplaat, dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer 15 minuten in de oven. Verwijder de folie en bak aansluitend nog 30 minuten.
Voor de laatste 10 minuten van de baktijd meng je de achtergehouden eetlepels sojasaus, honing en togarashi, giet dit mengsel over de vleugeltjes.
De vleugels zijn klaar als ze sticky zijn, met knapperige randjes. Bestrooi ze met het specerijenmengsel. Serveer ze gloeiendheet en met een grote stapel servetjes!
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
Je kunt de kippenvleugels kant-en-klaar gesneden kopen, vraag de poelier dit voor je te doen. Zelf doen is ook gemakkelijk. Pak een vleugeltje en breek het gewrichtje. Gebruik een wildschaar of een schone keukenschaar en knip de vleugel op het gewricht in twee stukken.
Opmerking
'Deze creatie is geïnspireerd op de doorrookte izakaya van Japan - een soort café waar je de heerlijkste snacks kunt bestellen, zoals op houtskool gegrilde yakitori en gefrituurde kip karaage. Shichimi togarashi, een specerijenmengsel van citrusschil, chilipeper en sesamzaad, geeft deze sticky sojavleugeltjes een fruitige, licht pittige kick. Je kunt het vinden in de beter gesorteerde Aziatische toko, online of maak het gewoon zelf. Serveer de vleugels met genoeg servetjes en ijskoud bier.' - Jennifer Joyce
Kookboek
Het recept 'Sticky soja-citroen-togarashi kippenvleugels' is afkomstig uit het kookboek...
My Asian Kitchen
Jennifer Joyce
De Aziatische keuken is enorm populair. Het aantal restaurants is toegenomen en in iedere foodhall en op elk foodfestival is Aziatisch streetfood te vinden. Met 'My Asian Kitchen' heb je alles wat je nodig hebt om de duizelingwekkende diversiteit... lees verder
© Good Cook