Kwartels met witte druiven

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 8 kwartels
  • 1 tros pitloze witte druiven, ontveld
  • 8 plakjes bacon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 g boter
  • 50 ml cognac

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C (gasovenstand 7).

Kruid de kwartels met zout en peper en stop steeds 2 druiven in de buikholte. Wikkel iedere kwartel in een plakje bacon en zet dit vast met keukendraad. Leg ze in een enkele laag in een grote braadslee, voeg de olie en boter toe en bak 10 minuten.

Neem de braadslee uit de oven maar zet deze niet uit. Giet de cognac over het gevogelte en steek de alcohol voorzichtig aan. Voeg als de vlammen gedoofd zijn de resterende druiven toe en zet de braadslee nog eens 10 minuten in de oven.

Leg de kwartels in een cirkel op een serveerschaal, schep de druiven en jus in het midden en dien meteen op.

Kookboek

Het recept 'Kwartels met witte druiven' is afkomstig uit het kookboek...

De zomer van De Zilveren Lepel

diverse auteurs

La vita è bella! Het leven is mooi! Zeker als je aan Italiaanse zomers denkt en het bijhorende heerlijke eten. Met 400 recepten uit 'De zomer van De Zilveren Lepel' creëer... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Kwartel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!