Gebraden parelhoen met perziken
bereiden
Ingrediënten
- 1 parelhoen
- olijfolie
- 4 grote bosuien
- 6 perziken
- een paar blaadjes citroenverbena of verse tijm
- 1 glas bouillon of water
- 1 klontje gezouten boter
Bereiden
Vraag aan de poelier om de parelhoen in stukken te verdelen.
Verhit een beetje olijfolie in een diepe vuurvaste ovenschaal en braad de stukken parelhoen aan.
Zet de oven aan op gasstand 7 / 210 °C.
Maak de uien schoon, maar laat een klein stukje steel zitten. Snijd ze in vieren en doe ze bij het vlees in de ovenschaal. Fruit ze al roerende even mee.
Dompel de perziken 30 seconden onder in kokend water en koel ze snel of onder koud stromend water. Verwijder het velletje en snijd ze in vieren. Doe de stukken perzik bij het vlees. Voeg ook de kruiden, wat zout en peper, de bouillon (of het water) en het klontje boter toe.
Zet de ovenschaal in de oven. Draai de temperatuur na 10 minuten naar gasstand 6 / 180 °C. Haal de ovenschaal na ca. 50 minuten uit de oven en dien meteen op.
Kookboek
Het recept 'Gebraden parelhoen met perziken' is afkomstig uit het kookboek...
Gebraden en gevuld
diverse auteurs
Kip, rund, kalf, varken, lam... ze laten zich allemaal heerlijk braden. Geroosterde kip met citroen, varkensfilet met geroosterde artisjokken en salie of lamsrack
... lees verder © Uitgeverij Terra