Parelhoenfilet met champignons en serranoham

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 ontvelde parelhoenborstfilets (of kipfilets van bio- of scharrelkip)
  • 100 g gemengde paddenstoelen
  • 75 g serranoham, aan een stuk
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 100 ml gevogeltebouillon
  • klein takje verse tijm of gedroogde tijm

Bereiden

Sla de parelhoenborstfilets plat en maak er met een scherp mes een inkeping in om ze te kunnen vullen. Bestrooi met weinig zout en laat even rusten.

Snijd de harde onderkant van de champignons af en snijd ze in piepkleine blokjes. Snijd de serranoham ook in piepkleine blokjes. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de blokjes champignon en serranoham kort om en om. Laat afkoelen en vul de filets ermee.

Verwarm de rest van de olie in een braadpan en braad de filets aan beide kanten aan. Verlaag het vuur, voeg de gevogeltebouillon toe en laat 15 minuten stoven.

Laat afkoelen en in snijd plakjes. Breng op smaak met peper en zout. Garneer met enkele blaadjes verse of gedroogde tijm.

Aanbevolen bieren

Weissbier.

Kookboek

Het recept 'Parelhoenfilet met champignons en serranoham' is afkomstig uit het kookboek...

Biertapas

'Biertapas' is het eerste boek over een nieuwe culinaire trend: het combineren van verschillende soorten Belgisch en Nederlands bier met bijzondere hapjes en kleine

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Parelhoen tips