Chocoladewafeltoast met granolapasta
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,5
- Ontbijt
- Amerikaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 eetlepels melk naar keus
- 2 biologische eieren (M)
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 2 theelepels cacao, gezeefd
- kokosolie, om in te vetten
- 4 dikke sneden brood (wij gebruiken een goede zuurdesem)
- opdienen met
- 4 eetlepels granolapasta of notenpasta naar keus
- 100 g verse bosvruchten
Bereiden
Warm je wafelijzer op.
Klop in een kom de melk, eieren, ahornsiroop, cacao en een snufje zout door elkaar.
Bestrijk het wafelijzer met kokosolie.
Doop de sneden brood een voor een in het melkmengsel tot ze er goed mee zijn bedekt en leg ze in het wafelijzer (een paar tegelijk). Bak in 3 minuten bruin en knapperig. Snijd ze in driehoekjes en dien op met de granolapasta als dipsaus en verse bosvruchten.
Extra benodigd
Wafelijzer
Opmerking
Ons wafelijzer stond te verstoffen in de kast en werd maar één of twee keer per jaar gebruikt. Maar toen we erachter kwamen dat een wafelijzer beter is dan een broodrooster of een tosti-ijzer, werden we weer vrienden. Hartige sandwiches worden er ontzettend knapperig in, net als wentelteefjes. Hier dopen we lekker brood in chocoladebeslag, bakken het in een wafelijzer, snijden het in driehoekjes en dippen die in onze favoriete granolapasta of pompoenpittenpasta.
Kookboek
Het recept 'Chocoladewafeltoast met granolapasta' is afkomstig uit het kookboek...
The Green Kitchen Quick + Slow
David Frenkiel & Luise Vindahl
Met 'The Green Kitchen Quick + Slow' hebben David Frenkiel en Luise Vindahl opnieuw een vegetarisch kookboek vol heerlijke recepten neergezet. Met snelle vegetarische recepten voor doordeweeks en lekkere feestmaaltijden voor in het weekend... lees verder
© Uitgeverij Becht