Asperges met bearnaisesaus en beenham

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 kg asperges
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 150 ml droge witte wijn
  • 4 eetlepel (dragon)azijn
  • 1 eetlepel dragon, fijngehakt
  • 1 eetlepel kervel, fijngehakt
  • 3 eidooiers
  • 200 g koude boter, in blokjes
  • 250 g beenham, in plakken

Bereiden

Kook de asperges 12-15 minuten in ruim water met zout en een klontje boter. Kook voor de saus de sjalotjes, wijn en azijn en de helft van de dragon en kervel in totdat ruim 2 eetlepels vloeistof over zijn en zeef deze. Zet een pannetje met die vloeistof au bain marie. Klop de eidooiers er één voor één door. Blijf kloppen totdat het mengsel dikker wordt. Voeg de boterblokjes één voor één toe en blijf goed kloppen tot de saus gaat binden. Roer de rest van de dragon en de kervel door de saus en voeg peper naar smaak toe. Leg de asperges op een warme schaal met de saus en de rolletjes beenham ernaast.

Bron

Het recept 'Asperges met bearnaisesaus en beenham' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Charlotte. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!