Asperges in boter gestoofd
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,1
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 500 g asperges
- 125 g boter
- 4 eieren
Voorbereiden
Schil de asperges en snijd ca. 1 cm van de onderkant af.
Bereiden
Doe de boter in een pan, laat dit op laag vuur smelten en voeg de asperges toe en peper en zout naar smaak en doe het deksel op de pan. Keer na ca. 10 minuten de asperges, zodat de onderkanten die op de bodem liggen niet bruin worden. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard en laat ze met koud water schrikken ( hierdoor pellen ze makkelijker). Prik na totaal 20 minuten koken met een vork in de asperges om te voelen of ze gaar zijn. Leg de asperges op twee borden, prak de eieren en giet de boter die voor het stoven is gebruikt over de eieren en de asperges.
Extra benodigd
Stoofpan
Variatietip
Dit gerecht kan ook met krieltjes en ham of zalmfilet gegeten worden.
Bron
Het recept 'Asperges in boter gestoofd' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Rob. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com