Biefstuk met paddenstoelen en blauwe kaas

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 biefstukken
  • 25 g boter
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels bieslook
  • 125 ml slagroom
  • 100 g blauwschimmelkaas (roquefort of Danish blue), in kleine blokjes

Bereiden

Wrijf de biefstukken in met zout en peper. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en van binnen rosé. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak de paddenstoelen in het bakvet in 3-4 minuten op hoog vuur bruin, voeg ook de rest van de boter toe. Schep het citroensap en het bieslook met zout en peper naar smaak erdoor. Schep de paddenstoelen bij de biefstuk. Roer de room en de kaas door het bakvet en roer alles tot een saus. Serveer de biefstuk met de saus erover en de paddenstoelen erop.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Bron

Het recept 'Biefstuk met paddenstoelen en blauwe kaas' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Alice. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!