Biefstuk met paddenstoelen en blauwe kaas
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 4 biefstukken
- 25 g boter
- 300 g gemengde paddenstoelen
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels bieslook
- 125 ml slagroom
- 100 g blauwschimmelkaas (roquefort of Danish blue), in kleine blokjes
Bereiden
Wrijf de biefstukken in met zout en peper. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en van binnen rosé. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak de paddenstoelen in het bakvet in 3-4 minuten op hoog vuur bruin, voeg ook de rest van de boter toe. Schep het citroensap en het bieslook met zout en peper naar smaak erdoor. Schep de paddenstoelen bij de biefstuk. Roer de room en de kaas door het bakvet en roer alles tot een saus. Serveer de biefstuk met de saus erover en de paddenstoelen erop.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Het ledenrecept 'Biefstuk met paddenstoelen en blauwe kaas' wordt je aangeboden door Alice. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com