Boerenkool met bieflapjes en sinaasappel

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 sinaasappelen
  • olie of boter
  • 500 g bieflappen, in reepjes
  • 600 g boerenkool, gesneden
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel worcestershiresauce
  • allesbinder

Bereiden

Pers een van de sinaasappelen uit en schil de andere drie tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes los en vang het sap op. Zet de wok of een braadpan op hoog vuur en verhit er de olie of de boter in. Roerbak de reepjes vlees kort tot ze beginnen te kleuren. Voeg de kool toe en roerbak nog ca. 3 minuten tot de kool zacht wordt. Schep er de ketchup, de worcestershiresauce, het sinaasappelsap en de sinaasappelpartjes door. Breng aan de kook en bind het vocht met allesbinder. Breng verder op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.

Bron

Het recept 'Boerenkool met bieflapjes en sinaasappel' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Karen. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!