Bruschette met ansjovis en tomaat

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 6,8
  • Lunchgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 8 ansjovisfilets, grofgehakt
  • 250 g kerstomaatjes, in vieren
  • ¼ theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 4 dikke sneetjes oudbakken brood
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • olijfolie

Bereiden

Doe de ansjovisfilets, tomaatjes, oregano en de helft van de peterselie in een kom en meng alles goed door elkaar. Breng het mengsel op smaak met ruim peper. Verwarm een grillpan op hoog vuur en rooster de sneetjes brood in 40-60 seconden aan iedere kant goudbruin. Wrijf beide kanten van het brood in met knoflook. Leg de bruschette op vier borden en verdeel het tomaten-ansjovismengsel erover. Besprenkel ze met wat olijfolie en de resterende peterselie en serveer direct.

Extra benodigd

Grillpan

Bron

Het recept 'Bruschette met ansjovis en tomaat' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Susan. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • ConnyAnsjovisfilets vers of gezouten?

    reageren