Cannelloni met tonijn en spinazie

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 6,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn (op olie)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g spinazie
  • 12 cannelloni
  • 100 g extra belegen kaas, geraspt

Voorbereiden

Laat de tonijn uitlekken. Haal de tonijn los met een vork. Was en droog de spinazie. Verwarm de oven voor op 190 ºC.

Bereiden

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de spinazie in 2-3 minuten gaar. Roer een snufje zout door de spinazie. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk al het vocht er uit. Snijd grote spinaziebladen kleiner. Meng de tonijn en de spinazie door elkaar. Kook de cannelloni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cannelloni uitlekken en leg ze naast elkaar op een snijplank. Vul de cannelloni met het spinazie-tonijnmengsel. Leg de cannelloni in een met olijfolie ingesmeerde voorverwarmde ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte kaas. Plaats de schaal in de oven. De cannelloni zijn klaar en kunnen worden opgediend zodra de kaas is gesmolten.

Bron

Het recept 'Cannelloni met tonijn en spinazie' wordt je aangeboden door okokorecepten lid Ewoud. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!