Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 g rundergehakt
- 1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 400 g gepelde tomaten op sap (blik)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 groene Spaanse peper, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- mespuntje suiker
- 4 tortilla's
- 100 g geraspte kaas
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak het gehakt rul met komijn, ui, chilipoeder en peper en zout. Begin intussen met de saus. Verhit de zonnebloemolie en verwarm de tomaten op sap met tomatenpuree, Spaanse peper, knoflook, koriander, zout en suiker. Laat het gerecht 5 minuten zachtjes inkoken. Schep ¼ deel van de saus door het gehakt. Verdeel het vleesmengsel over de tortilla's, iets opzij van het midden. Rol de tortilla's op en leg ze met de naad aan de onderzijde in een ovenschaal. Giet de rest van de saus erover en bestrooi met geraspte kaas. Zet het gerecht ca. 15 minuten in de oven.
Het ledenrecept 'Enchilada's met gehaktvulling en tacosaus' wordt je aangeboden door Claudia. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com
Reacties op dit recept
- Simone Lekker makkelijk, goed met wat sla ernaast.
- ineke Voeg aan het gehakt 65 g rozijnen en 75 g maïskorrels toe.